Zaradi varčnosti ter okolju prijaznega delovanja so danes toplotne črpalke izjemno priljubljen in iskan ogrevalni sistem ne samo pri novogradnjah temveč tudi pri obnovi ogrevalnega sistema v starejših zgradbah. Čeprav so toplotne črpalke med širšim prebivalstvo postale bolj prepoznavne šele pred nekaj letih, so dejansko na našem trgu prisotne že več kot štiri desetletja. V tujini pa so se začele razvijati že mnogo prej. To nakazuje, da je danes na trgu veliko različnih proizvajalcev, med katerimi mora potrošnik izbrati najprimernejšega za svoje potrebe.

Med številnimi prodajalci in vse večjo konkurenco ponudnikov toplotnih črpalk na trgu, ki zastopajo različne proizvajalce, je končnemu kupcu težko izbrati najbolj optimalno ponudbo.

Kako izbrati kvalitetnega proizvajalca TČ?

Pri dolgoročnih investicijah, kot je nakup toplotne črpalke, si želimo, da bi nam kupljeni proizvod služil čim dlje, zato odločanje za nakup zgolj na osnovi cene ni smotrno. Temelj vsakega kvalitetnega nakupa je poznavanje izdelka in proizvajalca.

Za kvalitetnim proizvodom praviloma stoji uveljavljeno podjetje. To je podjetje z zgodovino. Podjetja, ki so na trgu preživela desetletje ali več so zagotovo sinonim za kvaliteto, saj na tako konkurenčnem trgu, kot smo mu priča danes ne bi dolgo preživela. Kaj pravzaprav predstavlja kvaliteto nekega proizvoda, v našem primeru toplotne črpalke? Kvaliteta ni zgolj in samo dober izdelek, ki lahko brezhibno deluje leta in leta. Vsekakor je to bistveni element vendar brez kvalitetne vgradnje še tako kvalitetna toplotna črpalka ne bo delovala brezhibno. Iz tega razloga je pomembno, da proizvajalec, na vseh tržiščih, kjer je prisoten, vlaga tudi v izgradnjo zanesljive tehnične podpore in mreže pooblaščenih monterjev, ki se stalno izobražujejo in usposabljajo. Na ta način ima kupec v primeru težav pomoč vedno na dosegu roke. Več o razlogih za potrebo po kvalitetni vgradnji si preberite v članku Zakaj je izbira kvalitetnega izvajalca tako pomembna?

  

Med številnimi proizvajalci je Daikin zagotovo eden tistih, ki zadosti vsem zgornjim kriterijem. Z več kot 50 letnimi izkušnjami v tehnologiji toplotnih črpalk, evropski proizvodnji, ki zadostuje vseh zahtevam trga, razvejani evropski prodajni mreži ter številnimi usposabljanji in seminarji za monterje ter uvoznike je Daikin zagotovo prava izbira. Dodatne informacije o podjetju Daikin si preberite v članku Zakaj so Daikin toplotne črpalke najbolj prodajane v Evropi ali pa se oglasite v podjetju Airabela d.o.o. na Šmartinski cesti 58a v Ljubljani. Kot uvoznik in distributer za slovenski trg za proizvode podjetja Daikin, so zaposleni podjetja Airabela d.o.o. tisti, ki Vam lahko podajo konkretne informacije iz prve roke o delovanju, razvojni naravnanosti, dosežkih in kvaliteti podjetja Daikin.

Se vam je ta članek zdel koristen? Delite ga z drugimi.

Naročite se na naš mesečni e-mailing in se povežite z nami na družbenih omrežjih

BLOG natoplem.si UREJA PODJETJE AIRABELA

Obiščite nas v našem razstavnem salonu na Šmartinski cesti 58a v Ljubljani in si toplotne črpalke oglejte v živo ter se s strokovno usposobljenim osebjem posvetujte o pravilni izbiri potrebne toplotne črpalke za vaš dom.

Airabela-Lepota je v zraku.
  • Airabela
  • Šmartinska cesta 58a
  • 1000 Ljubljana
  • T: +386 40 131 706
  • F: +386 8 20 53 028

Preberite še


sre., 17.maj 2017, 08:45

Kaj je potrebno vedeti pred nakupom toplotne črpalke (TČ)?

Večkrat se srečamo z dilemo o tem, katera toplotna črpalka pomeni pravilno izbiro. Preden se začnemo prebijati skozi ponudbe vseh različnih proizvajalcev je ključnega pomena, da si postavimo sledeče vprašanje.

pon., 29.maj 2017, 13:35

Zakaj je izbira kvalitetnega izvajalca tako pomembna?

V zadnjih letih se je tržišče s toplotnimi črpalkami spremenilo v areno, kjer najlaže zmaga tisti, ki ceno toplotne črpalke skupaj z montažo spusti na najnižji nivo. Glede na to, da je cena toplotne črpalke fiksna, monterji znižujejo ceno montaže zato, da lahko stranki ponudijo najugodnejšo ponudbo in na ta način pridobijo posel. Bodimo realni, vsem nam (kupcem) je v interesu, da investicijo (v tem primeru vgradnjo toplotne črpalke v svoj dom) izvedemo karseda cenovno ugodno. Vendar se moramo zavedati, da ima nizka cena montaže svoje slabosti.

čet., 6.julij 2017, 15:05

Zakaj so Daikin toplotne črpalke najbolj prodajane v Evropi?

Podjetje Daikin je s svojim delovanjem pričelo že leta 1924. Za današnje viharne čase je to zelo dolga doba. Z več kot 90-letnimi izkušnjami na področju proizvodnje visoko kakovostne opreme za klimatizacijo zraka za industrijsko, komercialno in stanovanjsko uporabo ter več kot 55 letnimi izkušnjami na področju tehnologije toplotnih črpalk je Daikin danes sinonim kakovosti in inovativnosti.