Podjetje Daikin je s svojim delovanjem pričelo že leta 1924. Za današnje viharne čase je to zelo dolga doba. Z več kot 90-letnimi izkušnjami na področju proizvodnje visoko kakovostne opreme za klimatizacijo zraka za industrijsko, komercialno in stanovanjsko uporabo ter več kot 55 letnimi izkušnjami na področju tehnologije toplotnih črpalk je Daikin danes sinonim kakovosti in inovativnosti.

Ekološko osveščeni in večni inovatorji

Daikin nikoli ne počiva na lovorikah – poznani so kot večni inovatorji. S konstantnim vlaganjem v razvoj znanja in tehnologije je vodilni na poti k vedno bolj učinkovitim in stroškovno varčnejšim rešitvam za zagotavljanje popolnega toplotnega udobja čez vse leto. Bili so med prvimi, ki so že pred leti povsem opustili zastarele "on/off" kompresorske sisteme. Svetu so prvi predstavili večje sisteme z variabilno količino hladiva – VRV sistemi. Prvi so predstavili klimatsko napravo z novim, učinkovitejšim hladivom R32. Hkrati z višjo učinkovitostjo, se je zmanjšala tudi količina hladiva v sistemu, kar skupaj z manjšim GWP hladiva (potencial za globalno segrevanje) pomeni, da ima taka klimatska naprava bistveno manjši vpliv na okolje. Za to si namreč Daikin skozi svojo celotno zgodovino tudi prizadeva.

V podjetju Daikin namreč niso na prvem mestu le pri tehnološkem razvoju, so tudi izredno ekološko osveščeni. Bili so prvi evropski proizvajalec, ki so za svoj proizvodni obrat prejeli certifikat ISO14001. Danes vse Daikin tovarne s ponosom nosijo ta oz. podoben certifikat. Predanost okolju pa se ni zaključila tu – Daikin ima namreč striktno politiko glede reciklaže in ponovne uporabe materialov. Tako npr. usedlino, ki nastane pri obdelavi odpadne vode uporabijo pri proizvodnji cementa.

Prednost toplotnih črpalk Daikin

Daikin toplotne črpalke visoko učinkovitost dosegajo zahvaljujoč številnim inovativnim rešitvam. Izboljšana inverterska regulacija, ki pri delnih toplotnih obremenitvah sistema vodi do boljših izkoristkov kompresorja, saj se na ta račun lahko celoten sistem natančno prilagaja toplotnim potrebam objekta. Optimalno dimenzioniran ploščni prenosnik toplote skupaj z natančnimi tipali za temperaturo in tlak omogočajo natančen nadzor nad vsemi parametri sistema, kar vodi do višje učinkovitosti, tudi pri nižjih zunanjih temperaturah. To seveda pomeni tudi manjšo ali celo nično potrebo po dodatnih grelcih. Natančno krmiljenje kompresorja in obtočne črpalke pa zagotavlja prilagajanje zmogljivosti toplotnim potrebam objekta v danem trenutku, kar omogoča hitro odzivnost in natančno regulacijo.

Se vam je ta članek zdel koristen? Delite ga z drugimi.

Naročite se na naš mesečni e-mailing in se povežite z nami na družbenih omrežjih

BLOG natoplem.si UREJA PODJETJE AIRABELA

Obiščite nas v našem razstavnem salonu na Šmartinski cesti 58a v Ljubljani in si toplotne črpalke oglejte v živo ter se s strokovno usposobljenim osebjem posvetujte o pravilni izbiri potrebne toplotne črpalke za vaš dom.

Airabela-Lepota je v zraku.
  • Airabela
  • Šmartinska cesta 58a
  • 1000 Ljubljana
  • T: +386 40 131 706
  • F: +386 8 20 53 028

Preberite še


sre., 17.maj 2017, 08:45

Kaj je potrebno vedeti pred nakupom toplotne črpalke (TČ)?

Večkrat se srečamo z dilemo o tem, katera toplotna črpalka pomeni pravilno izbiro. Preden se začnemo prebijati skozi ponudbe vseh različnih proizvajalcev je ključnega pomena, da si postavimo sledeče vprašanje.

pon., 29.maj 2017, 13:35

Zakaj je izbira kvalitetnega izvajalca tako pomembna?

V zadnjih letih se je tržišče s toplotnimi črpalkami spremenilo v areno, kjer najlaže zmaga tisti, ki ceno toplotne črpalke skupaj z montažo spusti na najnižji nivo. Glede na to, da je cena toplotne črpalke fiksna, monterji znižujejo ceno montaže zato, da lahko stranki ponudijo najugodnejšo ponudbo in na ta način pridobijo posel. Bodimo realni, vsem nam (kupcem) je v interesu, da investicijo (v tem primeru vgradnjo toplotne črpalke v svoj dom) izvedemo karseda cenovno ugodno. Vendar se moramo zavedati, da ima nizka cena montaže svoje slabosti.

sre., 20.september 2017, 10:55

Za katerega proizvajalca TČ se odločiti?

Za kvalitetnim proizvodom praviloma stoji uveljavljeno podjetje. To je podjetje z zgodovino. Podjetja, ki so na trgu preživela desetletje ali več so zagotovo sinonim za kvaliteto, saj na tako konkurenčnem trgu, kot smo mu priča danes ne bi dolgo preživela.